Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
METTLER TOLEDO, üst üste 5. yılda da karbon nötr statüsüne ulaştı

METTLER TOLEDO, GreenMT ve tedarikçi katılım programları ile çevre yönetimine ve sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını gösteriyor. Şirket, üst üste 5. yılda da karbon nötr statüsüne ulaşarak, sürdürülebilirliğe yönelik yeni hedefler belirledi 




MT sürdürülebilirlikHassas cihazlar ve ürün kontrol teknolojisinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Mettler-Toledo Ürün Kontrol Sistemleri, üst üste beşinci kez karbon nötrstatüsüne ulaşarak çevre yönetimine ve sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını bir kez daha teyit ettı. Şirket, ayrıca 2025 yılına kadar çöp sahasına sıfır atık gönderme hedefine ulaşma yolunda da ilerliyor.
 
Sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik önemli adımlar
METTLER TOLEDO, 2023'te sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik önemli adımlar attı. Çalışmalar arasında elektrikli araç kullanımının hızlandırılması, güneş enerjisi ve bölgesel ısıtma kapasitelerinin artırılması ve yüzde 100 yenilenebilir elektrik kaynağı hedeflerine yeniden ulaşılması yer alıyor. Bu başarılar, şirketin sürdürülebilirlik taahhüdünü güçlendiriyor ve emisyonları azaltma doğrultusundaki bilimsel temelli 2030 hedeflerine katkıda bulunuyor.
 
Global işletme, tedarik zincirinde sürdürülebilir ürün tasarımı, tedarikçi katılımı ve şeffaflıkla ilgili çabaları da artırdı. Şirketin 2022'de başlatılan doğrudan tedarikçi katılımı programı; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) hedef ve taahhütleriyle uyumlu hâle getirilerek daha da geliştirildi. Risk değerlendirmelerinden yararlanan program, METTLER TOLEDO'nun en büyük etkiye sahip olabileceği tedarikçileri hedefleyerek ortak sürdürülebilirlik hedeflerine doğru ilerlemeyi sağlıyor.
 
 
METTLER TOLEDO hakkında
METTLER TOLEDO, çeşitli sektörlere yönelik ölçüm cihazlarında dünya çapında faaliyet gösteren, hassas cihaz ve güvenilir çözüm sağlayıcısıdır. Verimliliği ve yenilikçiliği sürdürmeye odaklanan şirket; üretkenliği artırmaya, yükselen üretici maliyetleriyle mücadele etmeye ve dijitalleşmeyi benimsemeye yardımcı olan çözümlerle müşterilerine değer sunmayı amaçlamaktadır. METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri bölümü; gıda, ilaç ve kimya markaları için ürün güvenliğine, marka korumasına ve kalite güvencesine öncelik vererek hem standart hem de özelleştirilmiş kontrol çözümleri tasarlamakta ve üretmektedir.
 
Bölümün sunduğu çözümler, yönetmeliklerle uyumluluğu sağlarken işletmeleri operasyonları optimize etme, maliyetleri azaltma ve dijital dönüşümü benimseme konusunda desteklemeye yardımcı olmaktadır. Güvenliğe ve hassasiyete odaklanan METTLER TOLEDO'nun yenilikçi çözümleri; ölçülebilir sonuçlar sağlamaya yardımcı olarak üreticilerin, en yüksek ürün bütünlüğü standartlarını ve tüketici güvenini korumasını sağlar. Üreticiler, METTLER TOLEDO ile iş ortaklığı yaparak modern iş ortamının zorluklarını aşma ve sürdürülebilir büyüme sağlama fırsatına sahip olurlar.
 
METTLER TOLEDO, en yeni yabancı madde algılama çözümleriyle kritik prosesleri otomatikleştiren ve ürün geri çağırma risklerini azaltmaya yardımcı olan ileri seviye bütünsel teknolojiler sağlar. Metal dedektörü ve x-ray kontrol teknolojileri; yabancı madde içeren ürünleri tespit edip ayırmanın yanı sıra ürün kalitesini ve marka korumasını da destekler. Hassas otomatik ağırlık kontrol tartımı teknolojileri, üreticilerin maliyetli fazla dolumları belirlemesine ve/veya markaya zarar verebilecek eksik dolum durumlarını önlemesine yardımcı olarak üretim hattının verimliliğini artırmaya yardımcı olur. Etiket kusurlarını tespit eden kameralı kontrol çözümleri, işlem tekrarı ve ürün geri çağırma riskini azaltarak METTLER TOLEDO'nun ürün yelpazesini daha da geliştirir. METTLER TOLEDO, gerçek zamanlı izlemeyi kolaylaştırmak ve gıda güvenliği uyumluluğunu küresel ölçekte dijitalleştirmek için tescilli ve yenilikçi veri yönetimi yazılımı ProdX™i sunar.
 
Teknolojik yenilikten daha fazlasını sunan METTLER TOLEDO ürün kontrol çözümleri serisi; verimliliği artırmaya, maliyetleri düşürmeye ve dijitalleşmeyi benimsemeye yardımcı olmak suretiyle iş başarısını destekleyen stratejik unsurlardır. Güvenilir bir iş ortağı olan şirket, dünya çapındaki müşterileri için değer sağlamaya ve sektörde mükemmelliğe ulaşmaya odaklanmıştır. METTLER TOLEDO, müşterilerin gıda israfını en aza indirmesine, enerji tüketimini azaltmasına ve operasyonları boyunca kaynak kullanımını optimize etmesine yardımcı olan ve endüstri için daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunan çözümler sunarak sürdürülebilirlik hedeflerini etkin bir şekilde desteklemektedir.